RASTEM S KNJIGO 2006

SLOVENSKO MLADINSKO LEPOSLOVNO DELO VSAKEMU SEDMOŠOLCU

 

Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za šolstvo in šport sta se dogovorili, da bo v vrtcih, šolah in srednjih šolah, zavodih ter dijaških domovih v šolskem letu 2006/2007 potekal projekt »Leto kulture«.

 

V okviru projekta Leto kulture bo Ministrstvo za kulturo v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport in Zvezo splošnih knjižnic pripravilo projekt Rastem s knjigo: slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu.

 

Cilji projekta:

  1. učencem predstaviti pomen branja ter omogočiti, da prepoznajo branje kot vir informacij in znanj ter kot zabavo in užitek,
  2. promovirati vrhunske slovenske avtorje s področja mladinskega leposlovja,
  3. s poudarkom na izvirnih slovenskih sodobnih avtorjih mladinske literature prednostno podpreti razvoj tega segmenta knjižne produkcije,
  4. spodbuditi večje sodelovanje med splošnimi knjižnicami in šolami,
  5. učencem predstaviti splošno knjižnico in jih spodbuditi k samostojnemu obiskovanju knjižnice - sposojanju knjig ter sodelovanju v različnih dejavnostih, ki jih knjižnice ponujajo tej starostni skupini.

 

 

V TA PROJEKT SO VKLJUČENI TUDI NAŠI SEDMOŠOLCI. OBISKALI BODO PIONIRSKO KNJIŽNICO PO NASLEDNJEM VRSTNEM REDU:

7. A: 5.4. (SPREMLJA GROS)

7. B: 12.4. ( SPREMLJA FABJAN)

7. C: 19.4. (SPREMLJA SITAR)

 

UČENCI ODIDEJO IZPRED ŠOLE OB 7.45. OBISK KNJIŽNICE NAJ BI TRAJAL  PRIBLIŽNO DVE ŠOLSKI URI. UČENI IMAJO NATO POUK PO URNIKU.