KULTURNI DAN ZA UČENCE RAZREDNE STOPNJE

 

 

 

 

 

V sredo, 20.12.2006,ob 10.00 si bodo učenci razredne stopnje v kinu Center ogledali animirano komedijo Divjina. CENA VSTOPNICE JE 700 SIT.

 

pODATKI O FILMU:

Dolžina: 94 min
Leto: 2006
Država: ZDA
Režija: Steve 'Spaz' Williams
Scenarij: Ed Decter, Mark Gibson, Philip Halprin in John J. Strauss
Igrajo: Keifer Sutherland, Greg Cipes, James Belushi, William Shatner, Don Cherry, Greg Cipes, Jason Connery, Eddie Izzard

 

Iz Disneyevih animacijskih studiev prihaja nova komedija o skupini živali iz newyorškega živalskega vrta, ki brezskrbno uživajo lagodno življenje. Toda nekega dne igrivega levjega mladiča Ryana po pomoti odpeljejo v Afriko, zato njegov oče Samson organizira reševalno akcijo. Pri drznem načrtu se mu pridružijo praktična veverica Benny, prebrisana žirafa Bridget, sarkastična antilopa Kazar, neposredna koala Nigel in nekoliko trdobučna anakonda. Za uresničitev zastavljenih ciljev morajo najprej strniti vrste, nato pa se lahko prične popotovanje, kot ga živalski svet še ni videl, in ki bo besedi divjina dal povsem nov pomen.

V "Divjini" najdemo veliko modrosti. Sporoča nam, da moramo odpustiti sebi in drugim, da bomo lahko odrasli. Spodbuja nas, da bodimo to, kar smo. In nam na vsakem koraku dokazuje, kako prazen in žalosten bi bil svet brez dobrih prijateljev.

Zasedba vlog (glasovi) - SLOVENSKA SINHRONIZACIJA