UNICEFOV KROŽEK NA NAŠI ŠOLI

 

Unicefov krožek bo letos deloval na naši šoli tretje leto. To je krožek, ki deluje pod okriljem slovenskega Unicefa s sedežem v Ljubljani. Unicefov krožek lahko obiskujejo vsi učenci osnovne šole. Namen krožka je učencem približati svetovne probleme otrok v revšcini in vojnah, ter probleme otrok pri nas, predvsem zaradi revšcine. Cilj krožka je vzpodbuditi zavest, da si je potrebno med seboj nujno pomagati, predvsem pomagati vrstnikom in vrstnicam, ki se znajdejo v takšni ali drugačni stiski.

Cilj je krepiti medsebojno prijateljstvo ne glede na barvo kože, na rasno in versko pripadnost.

Unicefov krožek se seznanja s trenutnimi situacijami otrok po svetu, ki so lačni, bolni in na robu socialnega in materialnega propada. In še en cilj je zelo pomemben in sicer, da se učimo v krožku v duhu miru in strpnosti.

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo organizirali materialno in gmotno pomoč predvsem tistim otrokom, ki jo zares potrebujejo.

Pomagali bomo našim otrokom, sošolcem in sošolkam, ter se posvetili pomoči potrebnim v Sudanu.

Obiskali bomo sedež slovenskega Unicefa in povabili na šolo Unicefove ambasadorje ali ljudi dobre volje kot jim pravimo. To so ljudje, ki nam bodo lahko iz prve roke prikazali probleme revščine in lakote v Sudanu in še marsikje v svetu.

Zatorej vabim čimvečje število učencev, da se pridružite krožku in vsaj za ena lačna usta storite nekaj dobrega. Kajti dobrota ni sirota, dobrota se vam vedno povrne v taki ali drugačni obliki.

Torej, Unicefovci! Zavihajmo rokave in pokažimo ljudem lepšo pot!

Mentor krožka:
Jurij Marussig