POROČILO O OBISKU GASILCEV V ODDELKIH PODALJŠANEGA BIVANJA

 

Kranj, marec 2006

 

   V sredo, 15. 03. 2006 sta nas med podaljšanim bivanjem obiskala dva gasilca iz prostovoljnega gasilskega društva Ljubljana-Šentvid. Predstavila sta nam njihovo gasilsko vozilo - cisterno, gasilsko obleko, opremo za gašenje ter gašenje z razpršenim in usmerjenim curkom.

   Predstavitev je potekala preko celotnega popoldneva, s pričetkom ob 13.30. Najprej so si predstavitev ogledali učenci 2. razreda devetletke in 3. razreda osemletke, sledila sta jim oba oddelka prvega razreda in nazadnje še 3. razred devetletke. Z zanimanjem so si predstavitev ogledali tudi učenci predmetne stopnje in starši, ki so prišli po otroke.

   Pred ogledom smo učiteljice učencem prebrale kratko zgodbico o gasilcih, ki je služila za motivacijo. Po ogledu smo se vrnile nazaj v razred, se z učenci pogovorile o tem, kaj so videli, nato pa je vsak učenec narisal gasilsko uniformo – tako kot si jo je zapomnil. Vse narisane uniforme (tako ustrezne kot tudi neustrezne) smo v prvi polovici aprila razstavile na hodniku v pritličju.

   Menim, da so bili učencu zadovoljni s predstavitvijo – kar se je pokazalo tako iz njihovega poslušanja in sodelovanja kot tudi iz njihovih pogovorov (med njimi samimi in s starši, ki so prišli po otroke), zato bi podobne dejavnosti lahko organizirali večkrat (v OPB).

 

 

 

Urška Ciglič