POMOČ ZAVETIŠČU ZA PSE IN MAČKE V MARIBORU

 

 

Na naši šoli smo se odločili stopiti v akcijo in ne boste verjeli: Prav vsem nam je uspelo!

Akcijske čevlje pomoči smo »obuli« prav vsi: od prvega do devetega razreda. Domenili smo se, da bomo pomagali zapuščenim in zavrženim psom in mačkam v zavetišču v Mariboru.

Mariborsko zavetišče za uboge štirinožčke »vodita« zakonca g. in ga.Muller, ki se že vrsto let nesebično predajata tem lušnim repkom. Vsake toliko pa jima zmanjka novčičev v žepu in tako tudi kdaj pa kdaj ostanejo prazne posodice za več kot 60 kužkov in okoli 20 muck.

 

Mi pa imamo dobre srčke in smo si mislili: «Zakaj pa ne bi mi enkrat iz svoje žepnine, namesto, da si kupimo čokolado in bombone, šli v trgovino in bi kupili vsak eno pasjo, mačjo pločevinko hrane ali pa kar pasje, mačje brikete?

Super, ideja sprejeta!«

 

No, ne boste verjeli! Akcija je bila čisto čudežna! Nabrali smo tako veliko hrane, kati vsi otroci so veliko, veliko prinesli. Še posebej pa se je izkazala nižja stopnja: od prvega do četrtega razreda. Nisem pa mogla verjeti očem, ko sem prišla v 4.a in 4.b razred in v oba prva razreda devetletke. Ti so se res izkazali. Kar 3-4 polne velike škatle hrane so nabrali. Neverjetno,bravo!

 

Naj povzamem. Nabrali smo tako veliko hrane, da smo jo v zavetišče peljali kar dvakrat. Fino,juhuu!

Prav tako pa so menili tudi vsi ti veseli repki, ki so kar vedeli, da nekomu pa ni vseeno, da neki prijazni otroci le mislijo v srčkih in dejanjih na njih in so tako močno mahali z repki, da so se mi hočeš nočeš utrnile slane solzice.

 

Ja, mislim, da mi vsi na naši šoli vemo sedaj, da če imaš pasje/mačjega prijatelja, da je lepo, da tudi za njega skrbiš, da ga ne moreš kar zavreči in da je pomembno, da se imamo radi med seboj in pa,da imamo radi tudi naše štirinožčke, ki so nam za to še posebej hvaležni in nam vsak dan to tudi nesebično izkažejo.

 

Res hvala vsem našim otrokom-malim in velikim, učiteljem, pa seveda tudi vam starši....

 

 

                                                                  Saša Janša in veseli repki

 

Kranj, 13.2.2006