ŠPORT

 

 

ŠOLA PLEŠE

 

 

V torek, 24. maja, se je naša šola spremenila v pravo plesno šolo. Obiskali so nas plesni učitelji plesne šole Studio Ritem. Tako smo plesali, namesto da bi se potili na kranjskem štadionu. Predviden je bil atletski športni dan, ampak je bil zaradi slabega vremena odpovedan (čeprav je na koncu zunaj sijalo sonce), tako da smo na svoj račun prišli ljubitelji plesa.

Najprej smo v večnamenski dvorani 5. in 7. razredi gledali posnetek plesnega prvenstva, ki je bilo leta 2001 v Ljubljani. Zmagal je seveda domači plesni par Katarina Venturini in Andrej Škufca, ki sta bila na plesišču odlična. Nato je vsak razred odšel v svojo učilnico. Naš 7. b je odšel v učilnico angleščine, kjer nas je pričakala plesna učiteljica Tajda. Najprej nas je naučila koreografijo, ki jo je plesal cel razred. Skupaj smo plesali na ukrajinsko pop zvezdnico in lansko zmagovalko evrosonga Ruslano. Nekako smo »spacali« to koreografijo, nato pa je sledil ples v paru. Plesali smo rock'n'roll. Ko smo vse to skupaj zvadili, smo odšli v telovadnico na predstavitev naučenih plesov. Najprej se je vsak razred predstavil, nato pa se je začela predstavitev plesov. Naš razred je najprej plesal rock'n'roll, nato pa skupno koreografijo. Po vsem tem je zabava trajala dalje. Zaplesala sta nam tudi Andraž in Katja, 13-letni plesni par. Studio Ritem nas je naučil tudi koreografijo, ki jo je plesala cela šola, no, skoraj cela, če ne štejemo tistih, ki so zdolgočaseni stali ob steni in samo gledali. Vse se je končalo ob enih.

Meni se je zdelo vse odlično in upam, da bomo to še kdaj ponovili. Priznam, da je na začetku vse izgledalo strašno dolgočasno in skrajno butasto, ampak se je končalo dobro. Bilo mi je všeč, da smo plesali, in upam, da se jih vsaj nekaj strinja z mano.

 

Nina Mikič, 7. b