ZGODOVINA

V učilnici zgodovine bo gostja Ksenija Ponikvar izdelovala lutke. Lahko se ji boste pridružili pri delu in na koncu s svojo domišljijo.

 

 

KNJIŽNICA

V knjižnici bo razstava na temo Hans Christian Andersen, pravljica, čarobni predmeti …

 

 

KEMIJA

Pravljice se dogajajo tudi v kemiji. Ne verjamete? Pridite v učilnico kemije in videli boste čarovnije, ki jih bodo izvajali učenci, ki obiskujejo kemijski krožek.

 

 

FIZIKA

Pred učilnico fizike bo »Čarovniška matematična stojnica«, kjer boste lahko izzvali svoje možgane in zadeli nagrado.

 

 

RAČUNALNICA

To izjemno priliko želimo uporabiti za predstavitev brezplačne in odprtokodne programske opreme, ki se uporablja na naši šoli. V pravljičnem okolju želimo prikazati prednosti uporabe odprtokodnih izdelkov. Poudarek bo na uporabnosti pri izobraževanju doma in v šoli.

 

 

LIKOVNA UČILNICA

V likovni učilnici boste lahko iz papirja izdelali pravljično masko in jo likovno opremili.

 

 

GLASBA

V glasbeni učilnici si lahko ogledate in preizkusite inštrumente, ki jih uporabljamo pri izbirnem predmetu ansambelska igra. Lahko si ogledate prirejene notne zapise skladb klasične in ljudske glasbe.

 

 

GOSPODINJSTVO

Učenci bomo pod vodstvom učiteljic gospodinjstva pripravili "hišico Janka in Metke" - primerno okrašeno stojnico v jedilnici, na kateri bodo prodajali mafine, domače prijatelje in punč z medom. Cena mafina in punča bo 100 SIT. V jedilnici se boste lahko okrepčali z dišečo kavo po 50 SIT.

 

 

TEHNIČNA DELAVNICA

V tehnično učilnico so vabljeni vsi s pravljično dušo od malih otročičkov pa do velikih odraslih otrok na izrezljano pravljico o avtomobilu, ki je zbolel.

Izrezljano pravljico so po besedilu Jurija Marussiga  izrezljali nadebudni obdelovalci lesa, ki hodijo na izbirni predmet, kjer se igrajo z lesom.