osnovna šola Franceta Prešerna Kranj
Kidričeva cesta 49
4000 Kranj


telefon: 04 20 10 340
faks: 04 20 10 341
elektronska pošta

mail  Kontakt   Vrtec   Podružnica   RAGLJE   Projekti   Vreme   Arhiv   Slike razredov   Slike         Facebook   Instagram logo

O ŠOLI

Almanah
O pesniku
Prešeren.NET
Spletne ucilnice

POSVETi
oblak
Pomoč za oblak365
ORGANIZACIJA

Govorilne ure
Razpored ur
Zaposleni
Vodstvo šole
Svetovalna služba
Predmetna stopnja
Razredna stopnja
Podružnica
Vrtec
Tehnični delavci
Šolski okoliš
Svet šole
Svet staršev
Šolska skupnost
Vzgojni načrt
Hišni red
Pravila šolskega reda
Ukrepi koronavirus
Šolski sklad
Odlok o ustanovitvi
Status učenca
Obrazci in postopki
Prometno varnostni načrt
Načrt varnih poti MŠ
Pravilniki in zakoni
Načrt matične šole

Načrt šole Kokrice
Igrišče
Evidence osebnih podatkov

casoris
DEJAVNOSTI
Shema šolskega sadja
Popestrimo šolo
Šola za starše
Raglje
Šolski časopisi
Krik - eŽurnal
Zavarovanje Odškodnine
Varovanje
Prevozi v šolo
Nacionalno
preverjanje

Varstvo otrok
Urniki služb
Zobna ambulanta
Prehrana
Skupina za prehrano

Namizno Hokejska liga

ŠOLE V NARAVI IN TABORI
1. razred - Rakitna
2. razred - Zavratnik
3. razred - Osilnica
4. razred - Debeli rtič
5. razred - Krvavec
6. razred - Piran
7. razred - Marindol
8. razred - M. Sobota
Vloga za subvencijo
1:1
ZANIMIVO

Učitel'ca na poti
Učitel'ca spet na poti
Safe.si
Izobraževalno omrežje
Povezave
Prešernove šole
Posveti
Jama Okroglo
Računalništvo
Slike razredov
Arhiv slik
Arhiv spletnih strani
P R O J E K T I

20.08. Sprejem prvošolcev na matični šoli bo v sredo, 1. 9. 2021 ob 9.30 v telovadnici in na podružnici Kokrica isti dan ob 8:30. Kdo lahko spremlja prvošolce in pod kakšnimi pogoji, bomo še sporočili.

17.08. Učenci vozači, ki še nimajo kart in pridejo prvi dan v šolo z avtobusom, prevzamejo karte v tajništvu. Na avtobus greste ta dan zjutraj brezplačno.

16.08. Popravni izpiti bodo v petek, 27. 8., ponedeljek 30. 8.in torek 31. 8.. V petek ob 8. uri pisno in v ponedeljek ustno. Tisti ki imajo dva izpita pa še v torek. Nujno se prijavite na izpit v tajništvu, tisti ki se še niste.

01.07. Spričevala, ki jih otroci zaradi odsotnosti 24. 6. niso bodo prevzeli, lahko starši prevzamete do 15. 7. 2021 in po 23. 8. 2021 v tajništvu matične šole.

Mladinski odsek Planinskega društva Iskra Kranj objavlja razpis za poletni planinski tabor namenjen mladim pohodnikom 3., 4. in 5. razreda, ki imajo radi naravo, živali in hribe.

Kje? Na Planšariji Dolga njiva (1400 m)

Kdaj? 5., 6 in 7. julij 2021 V primeru slabe vremenske napovedi, bomo tabor za kakšen dan zamaknili.
Za prevoz do izhodiščne točke (razpotje pri Košutniku) in povratek poskrbijo starši. Predviden skupni odhod z avtomobili iz Kranja je v ponedeljek ob 15. uri. Lahko pa nas počakate na izhodišču ob 16. uri.

Predviden zaključek tabora je v sredo ob 18. uri. Zadnji dan se nam lahko popoldne pridružite na planšariji. Odhod s planine Dolga njiva je zaradi prevoza opreme skupen za vse ob 17. uri.

Prijavnica na planinski tabor.

14.06. 10:00 Učenci matične šole so srečno prišli na Rakitno.

29.05. Tehniški dan 31. 5. 2021

Vsi učenci pridejo v šolo ob 8.20. S Seboj prinesejo copate.

6. razred - tem PAPIR. Otroci naj s seboj prinesejo, škarje lepilo, barvice in ČASOPISNI PAPIR. Izdelovali bodo papir, spoznali kaligrafijo in origami.

7. razred - tema PERISKOP. Otroci naj s seboj prinesejo plastenke z zamaški, vodne balončke, 2 m vrvice, plastične zamaške, tempera barvice, flomastre, čopiče in časopisni papir, škarje in olfa nož. Izdelovali in krasili bodo periskop ter kravo.

8. razred - tema KOMPETENCE PODJETNOSTI. Otroci naj s seboj pribesejo perenico in zvezek.

9. razred - tema SNEMANJE VIDEOV IN NAČRTOVANJE VALETE. Otroci naj s seboj prinesejo naprave za snemanje - mobilne telefone in rekvizite za snemanje.

13.05. Kot vsa prejšnja leta (z izjemo lanskega zaradi epidemioloških razmer) bomo tudi letos zbirali sredstva za zapuščene pse in mačke iz zavetišča Horjul. Zbiranje sredstev bo potekalo v prihodnjem tednu. Lepo vas prosim, če lahko obvestite svoje učence (predmetna stopnja vse, ki jih jutri poučujete, ker ne bomo vsi razredniki s svojim razredom), da drug teden (17.5. – 21.5.2021) prinesejo spodaj naštete stvari po svojih zmožnostih.  Zaenkrat prinešene stvari odložite v razredu, potem pa jih bomo tekom zbiranja sproti odnašali v za ta namen pripravljeno kletko.
Kaj se zbira:
- deke, rjuhe in brisače (ničesar kar vsebuje perje; torej ne prosim vzglavnikom, blazin in oblačil)
- otroški in več namenski čistilni robčki
- vrečke za smeti
- če kdo želi čistila za tla/keramiko/les in steklo
- plenične podloge
- pesek za mačje wc-je
- suho in mokro mačjo in pasjo hrano
- igrače za Horjulčke
V imenu zavetišča, se že vnaprej najlepše zahvaljujemo za vse prispevke!

09.05 Društvo prijateljev mladine Škofja Loka tudi letos organizira letovanja za otroke iz gorenjske regije. Na letovanje se lahko prijavijo otroci tako z zdravstveno indikacijo kot tudi brez nje. Postopek prijave z vsemi informacijami ( termini, opisi in cene) lahko najdete na spletni strani Društva prijateljev mladine Škofja Loka, kjer je tudi obrazec za rezervacijo. http://www.dpm-skofjaloka.si, kontakt Jelka Jelovšek Srebot 040 33 44 75,  dpm.skofjaloka@gmail.com.  Koordinator na šoli je Urška Ude, soc. ped. 04 20 10 357

25.04. Kot verjetno veste, nas je v sredo zvečer presenetil požar v kabinetu kemije, ki se je razširil v učilnico kemije in kabinet biologije. Poškodoval je še dve učilnici in s sajami in dimom pokril doberšen del šole. Zaradi izpada elektrike so bili strežniki in spletna stran nedostopni do poldneva naslednji dan. Pouk je v četrtek in petek potekal na daljavo, čeprav smo že v četrtek organizirali tekmovanje v šoli.
V ponedeljek, 3. 5. bo pouk zagotovo stekel normalno. Sanacija poteka.
Radi pa bi se zahvalili gasilcem, ki so sodelovali pri gašenju. Res so z veliko občutka in profesionalnosti, da niso povzročili dodatne škode, uspešno pogasili obsežen požar. Pomagajo nam tudi pri odstranitvi vseh nevarnih predmetov in kemikalij in kot do sedaj, svetujejo pri nadaljnji obnovi, da se izognemo še kakem podobnem dogodku na šoli.

Nekateri ste se obračali na naše učiteljice in učitelje, če lahko kako pomagate nadomestiti škodo. Edini način je, da po zmožnostih nakažete sredstva na šolski sklad, kateri bo potem presodil in prerazporedil sredstva in jih nemenil za nabavo učil in opreme.

Transakcijski račun je,  SI56 0125 2603 0657 670,
sklic, 00 76050,
namen, Požar

Hvaležni smo vsem, ki nam stojite ob strani in za vso podporo.

Nekaj slik smo naložili na spleno stran šole. Če pa imate kakšno zanimivo sliko tudi vi, jo bomo z veseljem uvrstili v naš arhiv.

20.04. Jutri za bo za sedmošolce kulturni dan. Vsebina

30.03. Nujno varstvo organiziramo za otroke in učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Delodajalec naj izpolni obrazec, podpiše in žigosa, ki ga oddate ali pošljete razredniku do 31. 3.

29.03.Starši, svoje otroke lahko preko fundacije Vincenca Drakslerja ditrektno prijavite na taborjenje v Marindolu preko spletne strani.
Tabori Gorindol

26.03 Letovanje otrok na debelem Rtiču. Informacije pri Urški Ude 04 20 10 357.

Navodila za EduRoam nastavitve šolskega WIFI omrežja.

23.03. Navodilo za akcijo zbiranja odpadnega papirja

18.03. HIMALAJCI - PEŠ OD ŠOLE NA JOŠTA

Kdaj: v petek, 19. 3., ob 13.15 izpred šole (povratek okrog 17 h)

Oprema: pohodni čevlji ali superge z dobrim oprijemom, dolge hlače/debelejše pajkice, majica z dolgimi rokavi, flis, debelejša vetrovka ali puhovka, kapa, rokavice ...

Zaželeno: bidon s pijačo in nekaj za pod zob v nahrbtniku

Mentorja: Marko Kern in Dunja Jezeršek

09.02 Mestna knjižnica Kranj je pripravila intervjuje z letošnjimi Prešernovimi nagrajenci in s tem pripravila izvrsten material za prestavitev poklicev v kulturi. Vsebine so primerne za mlade, ker intervjuje vodi igralec, voditelj in državni rekorder v pomnenju števila PI, Nik Škrlec. https://youtu.be/9qwmTHFYf5k
https://youtu.be/LqO7_4J0kUY
1. del: pogovori s pesnikom dr. Branetom Senegačnikom, z arhitekti Budja-Jereb-Majoranc in s pisateljem Ferijem Lainščkom.
2. del: pogovori z violinistko Lano Trotovšek, režiserjem in scenaristom Matjažem Ivanišinom in gledališkim režiserjem Tomijem Janežičem.

Kot kaže, so težave na povezavah T-2. Rešitev je vklop mobilnih podatkov v mobilnem omrežju, dokler se težave na rešijo.

Spoštovani. Na več šolah, tudi pri nas, zaznavamo da se nekateri učenci ne morejo vklopiti v Teamse. Upamo da bo težava kmalu odpravljena. Ko dobimo več informacij, vas obvestimo

V četrtek, 11. 2., bo kulturni dan za 9. razrede. Učenci si ogledajo opero Seviljski brivec in rešijo dane naloge. Po malici obiščejo kulturne znamenitosti Kranja in jih predstavijo.

Spletna stran zaradi vzdrževalnih del nekaj časa ni bila dostopna. Verjetno bo še prihajalo do motenj, zato sporimo za potrpljenje.

01.02. Navodila za športni dan, obhodimo Slovenijo

Na spletni strani zaradi servisiranja strežnikov določene vsebine občasno ne bodo dostopne. Prosimo za potrpljenje.

29.01. Pouk v ponedeljek se za prvo triado nadaljuje v šoli, ostali nadaljujejo s poukom na daljavo.

26.01. Vpis v prvi razred za letnik 2015 bo na matični šoli tudi za podružnico Kokrica. Vpis bo v sredo, 3., četrtek 4., in petek 5. februarja od 10. do 17. ure in v soboto 6. februarja od 10. do 15. ure v večnamenski dvorani matične šole. Starši bodo prejeli datum in uro vpisa po pošti.

18.01. Spoštovani starši, tudi poklicno svetovanje in predstavitve srednjih šol se je s časom zaprtja šol preneslo na splet.
Zato Vas vljudno vabim, da si ogledate spletne predstavitve:

Predstavitev Gimnazije Kranj bo torek, 19. januarja 2021 ob 14. uri preko Zooma, povezava: https://arnes-si.zoom.us/j/93478306824

Predstavitev Gimnazije Franceta Prešerna Kranj – dan odprtih vrat na daljavo, bo v sredo, 20. januarja 2021 ob 18. uri. Informacija o tem bo objavljena na spletni strani šole na povezavi  https://www.gfp.si/. Učenci lahko do objave dostopajo tudi preko Facebooka in Instagrama.

Predstavitev 13. Informativa – online; sejem izobraževanja in poklicev, 22. in 23. januar 2021 od 9. do 19. ure. Program je na spletni strani že objavljen, tako da si lahko uskladite katera predavanja in predstavitve si boste ogledali. Zadnja verzija programa z urami pa bo objavljena na spletni strani Informative v ponedeljek, 18. januarja 2021. Spletna stran: https://www.informativa.si

22. januarja 2021 bo objavljen razpis za vpis v srednjo šolo in dijaške domove na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

O vseh nadaljnjih aktivnostih: razrednih urah z devetošolci, ki bodo namenjene vpisu, roditeljskem sestanku s starši preko Teamsov in vpisu v srednje šole, Vas bomo obvestili.

Za individualna svetovanja se lahko dogovorite z g. Potočnikom preko Teamsov, elektronske pošte ali telefona (04 20 10 348) vsak delovnik od 8. do 12. ure.

31.12. Trenutno ni nobenih novih informacije s strani ministrstva o poteku dejavnosti naslednji teden za šole ali vrtce. Takoj ko bo karkoli kar vam lahko sporočimo, vam posredujemo informacije ali navodila. Vse kar vemo, izvemo iz medijev.

Velja pa voščilo z najboljšimi željami za naslednje leto, predvsem pa da se nam življenje čimpreje vrne v stare okvire.

24.12. Voščimo vam

08.12. Do 20. ure je glasovalo 5909 glasovalcev, zmagovalec, snežak številka 35 je prejel 1402 glasova. Drugo mesto je z 811 glasovi zasedel snežak številka 101, tretje mesto pa je zasedel snežak številka 15 s 723 glasovi. Vsi trije so prejeli 2936 glasov, kar je skoraj plovica vseh oddanih glasov. Za snežaka, ki vam je najbolj všeč, ste lahko glasovali v ponedeljek,7. in torek, 8. 12. do 20. ure. Rezultati so objavljeni tukaj.
Nagrado lahko prevzamete v četrtek, ob 12.00 na parkirišču pred matično šolo.

06.12. Na razspis Naj snežaki Prešernove šole ste poslali slike 101 snežaka. Na tej strani so slike vseh snežakov. Na tej pa lahko glasujete do torka, 8. 12. do 20. ure.
Vmesni rezultati so na voljo tukaj.

03.12. Objavljamo razpis za naj snežaka.

01.12. V petek, 4. 12. 2020 bo kulturni dan za učence od 6. do devetega razreda. Navodilo

20.11. Dobro jutro

Zajtrk

19.11. Jutri je poseben dan, ko imamo vsako leto na šoli tradicionalen Slovenski zajtrk. Plakat ob 10. obletnici
Čas, ko so otroci doma in se izobražujejo na daljavo, odpira nove možnosti za osveščanje o pomenu zajtrka in zdrave prehrane tudi v boju proti novemu koronavirusu. Stroka namreč opozarja, da je zelo pomembno redno začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje, saj se izboljša reševanje kompleksnih nalog, logično sklepanje in aritmetika, reševanje problemov, pozornost ter spomin. Več informacij in priporočil v zvezi z zdravim prehranjevanjem, ki so vam lahko v pomoč pri prehrani, lahko najdete na spletnih straneh NIJZ: Svetovni dan hrane.

13.11. Kviz Bralne značke ob 60. letnici

10.11. Od jutri dalje bo vsem učencem in dijakom, ki imajo subvencionirano prehrano in so oddali prijavo, na voljo topel obrok.

  • topli obrok se od jutri, 11. 11. 2020 dalje zagotavlja na OŠ Jakoba Aljaža,
  • prevzem bo mogoč osebno z zunanje strani objekta pri vhodu v kuhinjo,
  • razdeljevanje bo potekalo med 13. in 14. uro (zagotovljena bo pomoč prostovoljcev)
  • obrok bo zagotovljen v nepovratni embalaži, ki ohranja hrano toplo, upravičenci pa naj imajo s seboj vrečko.

09.11. Spoštovani starši,

na podlagi okrožnice in navodil MIZŠ bo v Mestni občini Kranj omogočili topli obrok učencem, ki imajo subvencionirano šolsko kosilo, predvidoma od srede, 11. 11. 2020 dalje, in sicer na Osnovni šoli Jakoba Aljaža. Točen termin prevzema obroka bo objavljen na spletnih straneh šol, ko ugotovimo končno število prijav. Obrok bo možno prevzeti osebno, z lastno embalažo, na navedeni osnovni šoli.
Brezplačni topli obrok – kosilo pripada učencem, ki imajo v tem šolskem letu subvencionirano šolsko kosilo.
Starši, ki bi želeli imeti možnost prevzema toplega obroka, javite naročilo toplega obroka  na naslov natasa.jerse@sfpkr.si, in sicer najkasneje torka, 10. 11. 2020 do 12. ure.

08.10. Jutri začnemo na daljavo. Nekaj napotkov za lažji začetek. Tudi ta teden bomo zmogli, ne bo lahko, ampak se bomo skupaj potrudili.

30.10. Zaradi slabe epidemiološke situacije so počitnice podaljšane do 9. 10. 2020. Konec naslednjega tedna dobite navodila, kako bo potekal pouk naprej. Igrišča so ob obeh šolah zaprta.

26.10. Poročilo o zbiralni akciji papirja

22.10. Režim na igriščih
Otroška igrišča zaenkrat ostajajo odprta; individualna uporaba ob doslednem upoštevanju vseh priporočil NIJZ velja za varno. Športna igrišča pa od danes lahko uporabljajo zgolj še vrhunski in poklicni športniki, medtem ko so tekmovanja dovoljena le v najvišjem kakovostnem razredu in brez prisotnosti gledalcev.
Ob tem je MOK okrepila sodelovanje s policijo in medobčinskimi redarji pri kontroli javnih površin, pa tudi sodelovanje z zdravstvenim domom in domom upokojencev, in pomaga pri reševanju operativnih zadev.
Če se bo pri povečanem nadzoru po terenu izkazalo, da ljudje ne upoštevajo omejitev zbiranja in se množično zadržujejo na igriščih, bo zaprtje otroških in športnih igrišč ter igrišč ob šolah prvi dodatni ukrep, ki ga bo sprejela MOK.
Ker medobčinski redarji in policisti ne morejo biti vedno povsod prisotni, se lahko občani v primeru kršitev javnega reda ali odlokov o začasni prepovedi zbiranja obrnejo na Policijsko postajo Kranj, na telefonsko številko (04) 233 64 00, v nujnih primerih pa naj pokličejo na interventno številko policije 113.
MOK ob tem poziva vse občanke in občane, naj bodo odgovorni in v dobrobit celotne skupnosti spoštujejo zaščitne ukrepe.

03.10. Obvestilo o nošenju mask. Okrožnica ministrstva na podlagi spremembe odloka, do nadaljnjega rahlja ukrepe nošenja mask v razredih. Novost je, da so v razredu lahko učenci in učitelji v matičnih razredih in pri športu, brez mask. Ravno tako tudi učiteljem od 4. razreda naprej, v primeru, da je razdalja do otrok dva metra, ni potrebno nositi mask.  Ostala določila v odloku veljajo še naprej.
Povezava do okrožnice

25.09. 17:00 Zaradi prmetne nesreče pri logatcu bodo šestošolci prišli kasneje. O prihodu boste obveščeni z SMS. ko bodo šli mimo Ljubljane.

Prihod devetošolcev iz Prekmurja bo ob 17:30 če ne bo zastojev na cesti.

23.09. 15:00 Učenci osmih razredov so srečno prispeli v Mursko Soboto.

23.09.12:45 Učenci 6. c razreda so srečni prispeli v Piran in so že na kosilu.

13.09. 11:00 Učenci so srečno prispeli na Debeli rtič in že izvajajo načrtovane dejavnosti.

10.09. Interesna dejavnost Plastičnega maketarstva se bo izvajala 1x tedensko po dve šolski uri (90 minut). Več informacij o Maketarskem krožku lahko prejmete na: https://www.miniatures.si/maketarski-krozek-2020-2021

UVODNO SREČANJE: sreda, 30.9.2020 ob 18.00 uri v učilnici Tehnike.

Predvideni termin Interesne dejavnosti:
Vsako sredo, od 17.00 do 18.30. ure v učilnici Tehnike.

Vabljeni učenci in učenke od 3. do 9. razreda.

Lep maketarski pozdrav.

Mentor                                                                                                         
Bine Logar
040 285 723                                                                                                        
maketarstvo@gmail.com
info@miniatures.si
www.miniatures.si

04.09. Dokler se situacija vsaj malo ne umiri, ne bomo izvajali nivojev. Velja urnik, iz priponke. Pričnemo s ponedeljkom, 7. 9. 2020, do preklica.

03.09. Prihod iz Marindola jutri med 15.30 in 16-00.

Vsi mladi tehnični navdušenci lepo vabljeni, da se vpišete na tečaje robotike, ki bodo letos v prostorih Mestne knjižnice Kranj. 
Izvajalec bo Inštitut 4.0 - vodilni zasebni center robotike in programiranja pri nas. Več info. na www.stiri.si in 040 331 881

02.09. Spoštovani strši, učenci, objavljena je publikacija z informacijami o poteku NPZ-ja za šolsko leto 2020/21.  

31.08. Učenci jutri pridejo v šolo v naslednje razrede matične šole.

Lanski 1. a v 2. a in 1. b v 2. b v drugem hodniku zgoraj,
Lanski 2. a v 3. a in 2. b v 3. b v tretjem hodniku zgoraj,
Lanski 3. a v 4. a in 3. b v 4. b v četrtem hodniku zgoraj,
Lanski 4. a v 5. a in 4. b v 5. b na glavnem hodniku ob jedilnici,
Lanski 5. a, b. in c. vstopijo v šolo potem, ko so vsi učenci v šoli, prej jih razredniki razporedijo pod nadstreškom. Učilnice pa so:

6. a, matematika 3, 3. hodnik,
6. b, matematika 1. 1. hodnik,
6. c, glasba, glavni hodnik na koncu.

Razpored ostalih ki so napredovali v:

7. a, biologija, 4. hodnik,
7. b, zgodovina, 3. hodnik,
7. c, tuj jezik 1, 2. hodnik,
8. a, matematika 4, 1. hodnik,
8. b, georgafija, 2. hodnik,
8. c, likovna učilnica, 1. hodnik,
8. č, slovenščina 1. 5. hodnik,
9. a, slovensščina 4. 5. hodnik, zgoraj,
9. b, slovenščina 2, 5. hodnik,
9. c, slovensščina 3, zgoraj,
9. č, tuj jezik 2, 2. hodnik.

28.08 Najnovejša okrožnica MIZŠ govori o priporočeni uporabi mask tudi za učence prve in druge triade.

Starši bodočih prvošolcev. Dobimo se v torek, 1. 9. na matični šoli v večnamenski dvorani ob 9.30, na podružnici Kokrica ob 8.30. Vstop dovoljern samo staršem, obvezna uporaba maske. S seboj prinesite podpisano izjavo, ali pa jo prevzemite pred vhodom v šolo. Torbe prvi dan niso potrebne.

Šestošolci bodo počakali zunaj, da vsi učenci vstopijo v učilnice, nato jih razporedimo po razredih.

27.08. Spoštovani starši in skrbniki!

Iz medijev ste sedaj zagotovo že izvedeli, da je pričetek pouka v torek, 1. septembra, in sicer po modelu B, kar pomeni, da pričenjamo, kot smo končali. Vseeno bodo ukrepi delno zrahljani, ob tem pa je najpomembneje, da otroci ostanejo znotraj enotnih skupin (oddelkov) in se ne mešajo pri dejavnostih na šoli. Mi bomo dejavnosti, kjer prihaja do mešanja, sicer izvajali (izbirne predmete, krožke, morda tudi nivojske skupine), vendar tako, da bodo pri določenih dejavnostih skupaj učenci iz istega razreda v manjših skupinah. Na isti način bomo organizirali tudi vse ostalo, kosila, malice, prevoze, ekskurzije, tabore in druge dejavnosti, da zagotovimo čim manjšo možnost mešanja otrok. 

Avtobusni prevozi v šolo bodo potekali po pravilih, ki so sedaj uporabnikom že dobro znana - maska in razkuževanje. Urnik voženj ostaja enak.

Tako kot ob prihodu učencev v šolo spomladi bomo tudi v torek spustili v šolo samo zdrave otroke, ki bodo prinesli s seboj podpisano izjavo. Natisnjene izjave bodo na voljo tudi ob stranskih vhodih obeh šol v posebnih zabojčkih.
Učenec, ki ima vročino ali kašlja, naj ostane doma. Če bomo pri kom zaznali bolezenske znake, vas bomo pozvali, da pridete otroka iskat in ga odpeljete k zdravniku; počakal vas bo v izolirnici.

Učenci, starejši od 12 let, morajo na hodnikih, v vrsti v jedilnici, čitalnici in knjižnici nositi masko. V razredu lahko maske snamejo. Poudarek je na pogostem umivanju, razkuževanju površin v razredu, ograj, kljuk, sanitarnih pip in drugih površin, ki se jih pogosto dotikamo. Pogosteje bomo prezračevali. Garderobo bodo učenci zaenkrat odlagali na naslonjalo stola, v učinicah pa bodo v čevljih. Med odmori bodo ostajali v razredih, menjali se bodo učitelji - le fizika, tehnika in kemija se bodo izvajale v specializiranih učilnicah. Šport bo ob lepem vremenu zunaj, sicer pa v telovadnici. Knjižnica bo poslovala pod posebnimi pogoji, samo posamezni učenci bodo lahko vstopali in ne bo pregledovanja knjižnih gradiv.  

Staršem in nezaposlenim vstop v šolo ni dovoljen. Če vas bomo povabili, boste počakali pri službenem vhodu matične šole oziroma vhodu v vrtec na Kokrici. Imeti morate masko in razkužiti roke ob vstopu. 

Prvi roditeljski sestanki bodo v živo, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov (obvezna maska in razkuževanje rok). Poleg predstavitve dela razrednika vam bomo prikazali, kako bo potekal pouk na daljavo, če bo slučajno kakšen posameznik, razred ali več razredov zaradi okužbe doma. Od 1. do 5. razreda bodo predstavitve bolj podrobne, tako da vas vabimo, da prinesete prenosnike s seboj in bomo skupaj uredili okolje za šolanje na daljavo za učence. Vsem bomo pokazali, kako bodo učenci delali. Ker se zavedamo, da bodo pogoji dela od doma popolnoma drugačni, bomo učence od prvega dne uvajali v kombinirano obliko dela v živo in preko računalnika. Želimo, da učenci kar najbolj samostojno in suvereno izpeljejo vse postopke, se povežejo z učiteljem in opravljajo svoje zadolžitve. Za tiste, ki računalnikov nimate ali jih ne boste prinesli s seboj, bomo imeli na razpolago nekaj šolskih. 

Ostale informacije boste izvedeli na uvodnih roditeljskih sestankih. Vsi nadaljnji stiki bodo potekali preko videokonferenc, kot bodo to počeli v primeru šolanja na daljavo otroci. Učiteljem se boste najavili in vas bodo razporedili v čakalnico. Vabila na roditeljske sestanke vam bodo po eAsistentu posredovali razredniki vaših otrok.

Prepričan sem, da bomo z dobro voljo in zavzetostjo ob upoštevanju navodil uspešno krmarili skozi šolsko leto, ob boljši zdravstveni sliki pa rahljali dana priporočila.

Aleš Žitnik
Ravnatelj

 
Avgust

avgust / 1. 7. 2019

DOGODKI V TEM, V PREJŠNJEM IN V NASLEDNJEM MESECU

01.08. 
02.08.
03.08.
04.08.

05.08.
06.08.
07.08.
08.08.
09.08.
10.08.
11.08.

12.08.
13.08.
14.08.
15.08. Marijino vnebovzetje
16.08.
17.08.
18.08.
19.08.
20.08.
21.08.
22.08.
23.08.
24.08.
25.08.
26.08.
27.08.
28.08. 2. izpitni rok, 8.00 pisno TJA, MAT, ustno KEM, ZGO
29.08. 2. izpitni rok, 8.00 ustno MAT
30.08. 2. izpitni rok od 8.00 naprej, ustno TJA
          informacije v tajništvu
31.08.

Noga
 
        E uprava
Desni meni
URNIKI IN NADOMEŠČANJA

LOGO Pogum

ODJAVA PREHRANE
JEDILNIK MŠ KOKRICA
ALERGENI

KNJIŽNICA
IZJAVA O ZASEBNOSTI
DOGODKI V SLIKI

ne-odvisen.si logo

PREDMETNA PODROČJA

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred


>Slovenski jezik
>Angleški jezik
>Likovna vzgoja
>Glasbena vzgoja
>Zgodovina-geografija-DKE
>Biologija
>Kemija
>Naravoslovje
>Gospodinjstvo
>Fizika
>Matematika
>Tehnična vzgoja
>Športna vzgoja
>Računalništvo

IZBIRNI PREDMETI 21/22
PUBLIKACIJA ŠOLE 20/21
KROŽKI NA ŠOLI 20/21

DELOVNI ZVEZKI, PRIPOMOČKI in učbeniki 21/22

KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA