26.01. Vpis otrok v 1. razred naše šole za šolsko leto 2016/17 bo v četrtek, 4. februarja 2016 od 9. do 16. ure, v petek, 5. februarja od 9. do 18. ure in v soboto 6. februarja od 9. do 13. ure na matični šoli v Kranju. Vpisovali bomo otroke rojene v letu 2010. Starše prosimo, da k vpisu s seboj pripeljejo svojega otroka ter prinesejo otrokov osebni dokument na vpogled. Razmislite tudi o vključitvi vašega otroka v oddelek podaljšanega bivanja in jutranjega varstva. Podaljšano bivanje je organizirano po pouku in traja do 16.00. Jutranje varstvo pričnemo ob 6.30 in traja do 7.30. Za dodatne informacije se obrnite na tajništvo šole: tel. 04 20 10 340 ali  šolsko svetovalno službo: tel. 04 20 10 348.

Nekaj uporabnih informacij za starše bodočih prvošolcev.
Starši imajo pravico in dolžnost vpisati otroka v osnovno šolo Franceta Prešerna Kranj ali Podružnično šolo Kokrica, glede na šolski okoliš, v katerem otrok stalno oziroma začasno prebiva. Naša šola pa je dolžna otroka vpisati razen v primeru, da bi vpis presegal prostorske pogoje šole, o čemer se potem usklajuje z Osnovno šolo Simona Jenka Kranj. O tem odloča tudi MO Kranj.

Zdravniški pregled
Pred vstopom v 1. razred  imajo otroci obvezen zdravniški pregled. Šola po končanem vpisu obvesti zdravstveni dom, starše pa na pregled povabi koncesionarka,  Zasebni šolski dispanzer Jelka  Hostnik, dr. med, spec. šol. med.

Prepis ali vpis na drugo šolo
V drugo osnovno šolo lahko starši vpišejo otroka, ko naša šola s tem soglaša. Starši torej najprej vpišejo otroka v našo šolo in potem uredijo prepis na šoli, kjer želijo, da otrok obiskuje pouk.
Če učenec želi prestopiti iz zasebne šole v našo šolo, smo ga dolžni sprejeti.

Odložitev šolanja
Ob vpisu otroka v osnovno šolo se lahko na željo staršev ugotavlja pripravljenost otroka za vstop v šolo.
Če starši predlagajo odložitev šolanja, ker menijo, da njihov otrok ni pripravljen za vstop v šolo, oziroma če odložitev šolanja predlaga zdravstvena služba, je ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo obvezno.
O odložitvi šolanja presoja komisija za šolske novince, šolski zdravnik, svetovalni delavec šole in vzgojiteljica v vrtcu.

Roditeljski sestanki
Roditeljski sestanek za vse starše vpisanih otrok v našo šolo bo v četrtek, 26. maja 2016, v večnamenski dvorani / podružnici Kokrica ob 17. /18.30.
Seznanili vas bomo s temeljnim poslanstvom in vsebinami osnovne šole in posebnostmi naše šole. Predstavili vam bomo način dela v prvem razredu ter vse ostalo, kar potrebujete za začetek šolanja. Prejeli boste tudi spiske in naročilnice za nabavo vsega, kar otrok potrebuje.