VABIMO VAS V NAŠ APARTMA V  TERMAH OLIMLJEPODČETRTEK

 

O KRAJU

Občina Podčetrtek je ena od novoustanovljenih občin v Sloveniji. Uradno je začela delovati v letu 1995. Nastala je kot ena izmed šestih občin (Rogatec, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Kozje, Bistrica ob Sotli in Podčetrtek) na ozemlju nekdanje občine Šmarje pri Jelšah. Na območju občine živi v 26 naseljih 3374 prebivalcev.

V občini se nahaja zdravilišče  Terme Olimlje. Poleg je tudi termalni park Aqualuna. Doživeli boste vznemirjenje na najboljših vodnih atrakcijah. V Aqualuni

lahko samo čofotate ali pa se prepustite bliskoviti hitrosti. Pripravite se na pljuske, zavoje, ovinke in spuste. Največje vodno zabavišče za vodne užitke otrok zagotavlja pravljični grad, otroški zabavni program v dveh bazenih.

Če pa ste pristaš bolj mirnega življenja, pa vam okolica nudi mnogo turističnih in kulturnih zanimivosti. Naštejmo jih le nekaj:

 

GRAD PODČETRTEK

Grad stoji na vzpetini nad starim trškim jedrom Podčetrtka. Od daleč zgleda grad mogočen in velika znamenitost kraja.

Čeprav je bil grad temeljito prenovljen leta 1874 in v času po potresu leta 1974, danes žalostno propada in dostop do graščine je lahko celo nevaren... Zadnji pravi lastnik gradu je bila do leta 1945 družina Attems. Attemsi so leta 1682 grad Podčetrtek  kupili od tedanje države. Grad je bil tedaj temeljito prezidan in opremljen v baročnem stilu. Po letu 1945 je grad postal ljudska last - dobesedno...pri postopnem ropanju je bilo rešeno le nekaj umetnin, ki jih danes hrani Posavski muzej v Brežicah.

 

GRAD IN LEKARNA OLIMLJE

Prvi grad je v  Olimju stal že okoli leta 1015, prvič pa je Olimje omenjeno leta 1208 kot Wlin. Grad je pogosto menjaval gospodarja, ker so ga zastavljali. Tako so bili njegovi lastniki Tattenbachi, Ratkayi in Janez Sakhmardi de Dyankoch, ki je leta 1663 ustanovil samostan pavlincev.

Pavlinci so v 17. in 18. stoletju dozidali baročno cerkev Marijinega Vnebovzetja, v grajskih prostorih pa uredili lekarno, ki je tretja najstarejša v Evropi. Njihovo zeliščarsko dejavnost nadaljujejo patri minoriti.

 

GOLF IGRIŠČE V OLIMLJAH

Srednje Sotelska pokrajina skriva v sebi nepozabne lepote neokrnjene narave. Spokojnost neokrnjene narave Vam v vsej svoji lepoti pričarajo gozdovi, vinogradi, cvetje, žuborenje potoka, pesem ptic. Simbol te lepote pa je golf igrišče z devetimi igralnimi polji.

Sprehod med peščenimi in vodnimi ovirami deveterih lukenj je pravi izziv, da se spopadeš sam s seboj in se predaš golfu, zapeljivi mešanici sproščenega uživanja v naravi in obenem skrajno kontroliranih gibov, v katerih se človek na prijeten a neubranljiv način preizkuša sam s seboj, s sposobnostmi lastnega telesa, s svojo psihofizično kondicijo.

 

 

O APARTMAJU

Naš apartma leži v vasi  Lipa,

ki sodi v kompleks Term Olimlje Podčetrtek. Vas je malce oddaljena od hotelskega kompleksa in jo sestavlja 25 hišic. V eni od njih se nahaja tudi naš apartma. Apartma je prijazen in lepo urejen za štiri  osebe. Apartma  ima dnevni in spalni prostor, kuhinjo in kopalnico, satelitsko televizijo, direktno telefonsko linijo in talno ogrevanje.

V njem se boste počutili skoraj tako, kot doma.
Kuhinja je opremljena s štedilnikom s steklo-keramič
no ploščo. V kuhinji je dovolj pribora in posode za kuhanje, krožnikov in kozarcev. S seboj je potrebno prinesti kuhinjske krpe in brisače. V spalnicah je dovolj odej, s seboj pa je potrebno prinesti posteljnino, lahko pa si jo izposodijo za protivrednost 500 SIT dnevno). Ob apartmaju je urejeno parkirišče in zelenica ter terasa z mizico in stoli za posedanje.

 

CENIK IN REZERVACIJE

Apartma je na voljo vse dni v letu. Prednost najema imajo zaposleni na OŠ Franceta Prešerna v Kranju.

CENA ZA BIVANJE:

Za bivanje v apartmaju je dnevna najemnina 25 €

V ceno ni vključena karta za obisk termalnih bazenov.

Seveda je potrebno k znesku računa prišteti še turistično takso. Račune pošljemo vsem, ki se prijavijo za bivanje v apartmaju, pred odhodom, da jih pred odhodom tudi poravnajo po položnici ali pa v tajništvu šole pri ga. Jožici Križman.

 

REZERVACIJE?

Rezervacije sprejema ga. Jožica Križman v pisni obliki ali preko elektronske pošte. V prijavi, morate navesti:

kdo

(ime, priimek, rojstni datum, bivališče, davčno številko; za družinske člane: ime, priimek, rojstni datum, bivališče, sorodstveno razmerje)

želi v dom,

v katerem terminu,

za koliko dni in

na kateri naslov naj pošljemo potrditev rezervacije in račun.

Prijave morate poslati na naslov : Jožica Križman, OŠ Franceta Prešerna Kranj, Kidričeva 49, 4000 Kranj Lahko jih pošljete po elektronski pošti na naslov: . Jožica Križman. Dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 04 20 10 340 vsak delovni dan med 10.00 in 12.00 uro.

Potrdilo o rezervaciji apartmaja Vam bomo poslali v roku 5 dni po prejemu prijave.

Če se boste odločili in se pridružili vsem tistim, ki se vsako leto vračajo v naš apartma in jim, kot pravijo, ni žal, Vam želimo veliko sončnih dni, veselja in prijetnega bivanja v tem prelepem delu Slovenije.