24.06.04 Pouk se je zaključil z današnjim dnem. Sklenili smo ga s proslavo Dneva državnosti. Da pa je bilo še bolj slovesno smo ob tej priliki podelili učencem priznanja za odličen uspeh in dosežene rezultate. Slike >>.. Šolskega leta pa še ni konec, do 1. septembra je potrebno postoriti še marsikaj. Vabimo vas, da nas obiščete in med sporočili predmetnih področij poiščete informacije za naslednje šolsko leto. Tudi nekaj zbirk slik še čaka za objavo. Prijetne in varne počitnice vam in vašim želimo delavci šole

21.06.04 Dodanih je nekaj novih slik iz dnevov dejavnosti, z obiska v Črenšovcih in iz valete osmošolcev. Slike >>..

08.06.04 Udeležili smo se vodne olimpijade v Žitari vasi na Avstrijskem Koroškem. Mimogrede smo postavili tudi nov Guinessov svetovni rekord pri izdelavi največje knjige na svetu o vodi. Slike >>..

29.05.04 Na državnem tekmovanju iz prometa v Luciji sta učenca naše šole zasedla naslednja mesta, Duško Bogdanović 1. mesto in Enes Bešić 2. mesto. Slike >>..

28.05.04 Učenci izbirnih predmetov Turistična vzgoja in načini prehranjevanja so povabili starše na prikaz veščin in preizkušnjo hrane, ki so jo pripravili. Slike >>..

19.05.04 V pomladanski akciji zbiranja odpadnega papirja smo zbrali 24.390 kg papirja. Slike >>..

14.05.04 V petek, 14.maja smo člani Unicefovega krožka v okviru naše dejavnosti na našo šolo povabili ambasadorja slovenskega Unicefa gospoda Lada Leskovarja. Učenci razredne stopnje so pripravili kratek program, člani krožka pa so se pogovarjali z njim o njegovem poslanstvu v Unicefu, njegovih doživetjih z različnih poti po svetu. Na kratko nam je predstavil težke življenske razmere otrok v revnih predelih sveta, predvsem v Afriki. Nato se nam je predstavil tudi kot pevec, ki ze 40 let profesionalno poje. Unicefovci smo mu predali zbrane plišaste igračke, ki smo jih zbirali za otroke v bolnišnicah v Iraku in drugih deželah v vojni. Za srečo otrok je potreben le topel stisk roke, lepa beseda in nasmeh na ustih. S to mislijo bomo Prešernovi Unicefovci pomagali pomoči potrebnim se naprej. Slike >>..

13.05.04 Da bi zaščitili Donavo je bila pred desetimi leti, natančneje 29. junija 1994, podpisana Konvencija o varstvu Donave Na ta dan letos prvič praznujemo mednarodni dan Donave. Ob tem dnevu bo v vseh državah, ki ležijo ob Donavskem porečju veliko aktivnosti. V eno od njih se je vključila tudi naša šola. Sodelovali smo v mednarodnem tekmovanju Postani donavski umetnik. Učenci Kimy Begoš-Kutin, Ališa Pivk, Ingrid Čemas in Samo Pahor so pod vodstvom učiteljice Darje Lunder Črnilec iz naravnih materialov, ki so jih našli ob reki naredili skupinsko skulpturo z imenom Darovi velike Donave. Slike >>..

10.05.04 V okviru gospodinjstva smo ob dnevu Slovenija v gibanju z zdravo prehrano, 10. maja 2004, v organizirali naravoslovni dan v 7. razredih devetletke. Učenci so imeli učne delavnice, kjer so pripravljali pet različnih vrst zajtrkov. Pripravili so tudi maslo in se seznanili z nastajanjem jogurta. Po kulturnem zaužitju hrane, ki so jo sami pripravili, smo se pogovorili še o pomenu gibanja za mladega človeka. Z učnimi delavnicami in razgovorom so sigurno dosegli cilj, da učenci čim bolj stremijo k aktivni mladosti, kar je bil tudi naš slogan. Prireditev so vodile učiteljice Irena Godnič, Karmen Podgoršek in Breda Šumi skupaj z predstavnicami Srednje biotehnične šole Kranj. Slike >>..

22.03.04 Prvi pomladni dan je za marsikoga praznik. Tudi mi smo z dvema prireditvama zaznamovali ta dan. Na Kokrici smo pripravili prireditev Dih pomladi, v vrtcu ob šoli pa smo v okviru Evropskega projekta Spring day in Europe tudi mi posadili svoje drevo.

06.03.04 Delovno soboto smo izkoristili za predstavitev dvetletke. Prvi razred, delavnice, izbirni predmeti in novi predmeti v devetletki, to je bila zlata nit dneva. Slike >>..

05.03.04 Menimo, da je zaključevanja gradnje dovolj. Morda ne bo težav, če napravimo otvoritev in smo jo. Po multimedijskemu recitalu "Odpiramo vrata", Vike Šuštar, učiteljice predmeta gledališki klub v devetletki in njenih učencev, je Župan Mohor Bogataj prerezal trak in ogledali smo si novo pridobitev šole. Slike >>..

18.02.04 V sredo smo ponovno zbrali veliko količino papirja. Zbranega je bilo 21.451 kg papirja. 261.435 SIT, kolikor smo s tem dobili, bomo razdelili skladno z dogovorom šolske skupnosti. Slike >>..

Starši otrok rojenih v letu 1998, ne pozabite vpisati otrok v prvi razred. Vpis na naši šoli poteka v sredo in četrtek, 11. in 12. od 9. do 17. v pisarni psihologa, v petek, 13. pa na podružnici Kokrica v istem času.

08.02.04 Na hodniku šole je ob kulturnem prazniku odprta likovna razstava učencev šol po svetu, ki nosijo ime našega pesnika. Slike so tudi na spletni strani na tem naslovu. Učenci so risali na temo "Moja šola".

06.02.04 Danes so se iz zimske šole v naravi vrnili naši četrtošolci. V domu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v Kranjski gori so preživeli pet prijetnih dni. Kaj so poleg smučanja še počeli, si poglejte tu... Slike >>..
Zvečer so učenci podružnice Kokrica pod vodstvom učiteljic pripravili proslavo, s katero so počastili kulturni praznik v Domu krajanov Kokrica. Slike >>..

26.01.04 V petek smo gostili v telovadnici folklore skupine iz Beograda, Kranja in naše šole. Več v besedi in sliki na tej strani >>..

20.01.04 Roditeljski sestanek za starše osmošolcev na temo razpisa za vpis v srednje šole bo v sredo, 4. februarja 2004 ob 18. uri v večnamenski dvorani šole na Zlatem polju. A. Potočnik

16.01.04 Na podružnici Kokrica je bil dobrodelni koncert, kjer smo zbrali 175.000 SIT. Sredstva bomo namenili nabavi električnega klavirja za spremljanje zborov in nastope. Slike >>..

19.01.04 Starši otrok, ki bodo v tem koledarskem letu dopolnili šest let, vabimo vas na uvodni sestanek, kjer vas bomo seznanili z vpisom v prvi razred in z delom v devetletki. Spoznali boste učiteljice in vgojiteljici, ki bodo poučevale vaše otroke. Pokazali vam bomo prostore in odgovorili na vaša vprašanja. Na Kokrico vas vabimo v torek, 27.01.04 ob 18. uri, na Zlato pole pa v sredo, 28.01.04 ob 18.uri.

Učenci!
V trgovinah se vsak konec leta pojavijo razna pirotehnična sredstva. To so petarde, rakete in drugo. Opozarjam vas, da jih lahko uporabljajo samo odrasli, pa še ti samo konec leta.
Na šolo jih je prepovedano nositi, ali celo uporabljati. Če pa ne morete konca leta preživeti brez pokanja, vas svarimo, da ste previdni in to počnete le pod nadzorom staršev.

14.11.03 Šolski sklad je izdal serijo novoletnih čestitk. Vabimo vas,da si jih ogledate in naročite pri svojih otrocih, v tajništvu šole ali na elektronski naslov šolskega sklada, solski.sklad@o-fp.kr.edus.si.

05.11.03 S podjetja Hervis so nam poslali ponudbo, v kateri nam ob nakupu večjega števila homologiranih smučarskih čelad za otroke nudijo poseben popust. Ker bodo četrtošolci čelade potrebovali v zimski šoli v naravi, vas vabimo, da se o tej ponudbi (5.499 SIT) pozanimate pri razredničarkah 4. razredov. Ostali zainteresirani pa pri prof. Mojci Škarabot.

31.10.03 Skupinske slike razredov 2003-04 so že na voljo. Slike >>..

25.10.03 V soboto, 25. in nedeljo, 26.10. dopoldne, je bil spletni strežnik zaradi preklopa nizkonapetostnega kabla šole, nedostopen. Za motnje se opravičujemo.

21.10.03 V petek in soboto so potekale prireditve ob 30 letnici podružnične šole Kokrica. V petek 17. je bil v Kulturnem domu literarni večer, kjer so nastopali učenci, delavci šole in Tine Miklavčič, v soboto 18. pa je bila osrednja proslava in razstava. Slike >>..

20.10.03 Zbrali smo rekordnih 22.496 kg papirja. Bravo!!!

16.10.03 Jeseni se nabere res veliko papirja po kleteh. Z današnjo akcijo smo zbrali verjetno rekordno količino papirja naenkrat do sedaj. Slike >>..

07.10.03 V četrtek, 25.9. smo imeli demonstracijo karateja, v četrtek, 2.10. pa taekwandoje. Učenci so se spoznali z obema športnima panogama. Tudi sami so okusili aktivnost. Bili smo zelo zadovoljni z predstavitvijo. Slike >>..

06.10.03 Planiran športni dan odpade zaradi slabih vremenskih obetov.

06.10.03 Osnovni šoli Franceta Prešerna iz Maribora in Kranja sta v letošnjem letu na festivalu Radost Evrope v Beogradu zastopali našo državo. Imeli smo dva nastopa in finalno predstavitev v Sava centru. Slike >>..

02.10.03 V penzionu Maksimilijan so učenci petih razredov preživeli štiri dni v likovnem taboru. Slike >>..

24.09.03 Iz Murske Sobote se je vrnila prva skupina sedmošolcev osemletke, ki so preživeli tri dni v dijaškem domu. Nekaj slik za prvi vtis kako smo se imeli je na voljo na spletni strani šole. Slike >>..

15.09.03 Eksurzije predmetne stopnje bodo v četrtek 17.09.03. Zberemo se... Več o...

14.09.03 Učenci sedmih razredov devetletke imajo v okviru predmeta Šport za sprostitev v petek, 19.09.03 planinski pohod na Zvoh (2100m/nm). Zbor: ob 14.15 pred šolo. Prihod: 18.45 pred šolo. Smer: zgornja gondolska postaja Krvavec – Zvoh – vrh Krvavca – Kriška planina – zgornja gondolska postaja Krvavca. Več o... Program za september

11.09.03 V Večnamenski dvorani so plesalci plesne šole Ritem pripravili krajši promocijski program za naše učence. Slike >>..

10.09.03 Športni dan, ki smo ga načrtovali za jutri zaradi razmočenih planinskih poti odpade in se prestavlja na enega od prihodnjih četrtkov, ko bo lepo vreme. O datumu boste pravočasno obveščeni. Jutri je pouk po urniku.

05.09.03 Učenci in učenke od četrtega razreda naprej, ki vas zanima gradnja maket. Na šoli bo deloval krožek maketarjev. Prvo spoznavno srečanje bo 17.09. ob 17.00 v delavnici tehnične vzgoje.

04.09.03 Danes so se iz Marindola vrnili učenci 7.e in 7.f. Danes so veselih obrazov sedli v šolske klopi. Morda zaradi tega, ker so se v Marindolu dobro imeli. Morda pa zato, ker se je tudi za njih začela šola? Slike>>..

01.09.03 V petek 5.9. od 13. do 17. ure in v soboto 6.9. od 8. do 12. ure bo sejem rabljnih knjig v pritličju Mestne občine Kranj.

30.08.03 Načrt matične šole in Kokrice z razporedom matičnih učilnic oddelkov. Opozarjamo vas tudi, da je za matično šolo gradbišče. Gradi se nova toplotna postaja. Dokončana bo do 1. oktobra. Do takrat bo oviran prehod. Prosimo vas za previdnost.

28.08.03 Na spletni strani so vem že na voljo urniki in nekaj osnovnih podatkov, potrebnih za normalno delo v prihajajočem šolskem letu. Sproti bo stran dopolnjena z vsebinami tako kot jih bomo skladno s postopki pripravljali. Vabimo vas, da nas redno obiskujete in seznanjeni boste z vsemi potrebnimi informacijami.

Prvi šolski dan bo v ponedeljek 01.09. Prvošolčki osemletke in devetletke pridejo v matično šolo s starši ob 18. uri na Kokrico pa ob 17.uri. Pripravili smo kratek kulturni program. Ostali učenci pridejo ob 8. uri v razrede, ki bodo objavljeni na spisku. Spiski razredov podružnice so objavljeni pri vhodu v šolo, spiski razredov na matični šoli pa od ponedeljeka 25.07. pri vhodu.

Vpis v naslednje šolsko leto je v torek 01.07.2003 ob 08.30 v avli šole. Vsi ki ste pozabili katere učbenike potrebujete naslednje leto, svetovali vam bodo v papirnicah in knjigarnah v Kranju. Vse imajo naše spiske. Spisek pa se nahaja tudi tu. Prijetne počitnice vam želimo!

24.06.2003 Zadnji dan pouka smo podelitev spričeval in priznanj združili z 12. rojstnim dnevom Republike Slovenije. Proslavo je z učenci pripravila Vika Šuštar. Slike>>..

23.06.2003 Proslava za občane, pripravile so jo s svojimi razredi učiteljice Ljuba Žerovc, Bernardka Lamut in Eva Ambrož. Slike>>..

16.06.2003 Posnetek z valete lahko naročite v tajništvu šole (tel.: 2010340, ali elektronska pošta). Cena VHS kasete je 2500 SIT, DVD 3500 SIT. Kaseto dvignete po našem obvestilu v tajništvu.

13.06.2003 Osmošolci so se poslovili s programom, spomnili pa smo se tudi najuspešnejših. Zaključek je bil v Diskoteki Skala. Zahvaljujemo se vam za prisrčen program in vzorno vedenje. Slike>>..

11.06.2003 Iz Novegagrada so se vrnili tudi tretješolci, ki so bili v Pineti na plavalnem tečaju. Slike>>..